12 Mart 2020 Perşembe

Erkekleri Tahrik Eden Noktalar



Cinsel ilişki esnasında daha romantik ve haz dolu bir ilişki yaşanması için erkek ve kadınlarda ki haz noktalarının uyarılması gerekmektedir. Ön sevişme anında kişiyi tahrik ederek daha şehvetli ve zevk alınan bir ilişki yaşanması adına bunların yapılması çok önemli bir noktadır. Bu noktada erkekleri tahrik eden noktalar hakkında bilgi verecek olur isek,

                Erkekleri tahrik eden noktalar başında dudak ve boyun gelmektedir. Özellik ile erkekler dudaklarının alt dış bölümlerinde kalan bölgeden be boyunlarının ön tarafından öpüldüklerinde cinsel konuda oldukça etkilenmekte ve tahrik olmaktadır. Ön sevişme anında buralardan başlamak erkeklerin tahrik olmasını sağlayan başlama noktalarıdır. Diğer tahrik eden noktalar ise kadınlarda da olduğu gibi göğüs uçları ve gövdesidir. Erkekler gövdelerinde ve göğüs bölgelerinde partnerlerinin ellerini hissetmek çok hoşlarına gitmektedir ve bu durum onları psikolojik olarak etkilemektedir. Özellik ile de göğüs uçlarının oynanması ve ısırılması bu konuda ki en etkili yöntemlerden biridir.

                Diğer erkekleri tahrik eden noktalar ise perine, frenulum ve penis başıdır. Perine ile Frenulum pek fazla duyulan bir şey değildir. Bunları açıklayacak olursak perine erkeğin cinsel organı ile anüsü arasında kalan bölgesidir. Frenulum ise penisin altında kalan bölgedir. Bu iki bölge çok fazla dikkat çekmez ve bilinmez ama erkek anatomisinde birçok sinir buradan geçtiği için buralara uygulanan dokunuşlar erkeği en etkili baştan çıkartan ve tahrik eden noktalardır. Cinsel sağlık ürünleri ile desteklenen durumlar da zevk oranı çok yüksek seviyelere çıkabilir.



Cinsel İlişki Sorunları


Cinsellik, ilişkilerin sağlıklı ilerlemesi açısından en önemli noktalardan bir tanesidir. Sağlıklı ve iyi bir cinsel hayatı olan bireylerin ilişkilerini son derece mutlu sürdürdükleri ispatlanmıştır. Bunun yanı sıra bu bireyler dış hayatlarında da daha pozitif ve insan ilişkilerinde daha iyi iletişim kuran bireyler olarak göze çarpmaktadır. Cinsel ilişki iki bireyin bir arada olması ile gerçekleştiği için her iki tarafında sorunsuz olması gerekmektedir. İlişkide ki bireylerden bir tanesinin sorun yaşaması diğerini de yansıyacak ve bu yukarıda bahsettiğimiz durumların oluşmasına her iki bireyi içinde engel olacaktır. Cinsel ilişki sorunları iki farklı cins içinde farklı farklı incelemek gerekir;

Erkeklerde Cinsel İlişki Sorunları;


1.Cinsel İsteksizlik


Erkekler açısından cinsel ilişki de en olmayacak sorunlardan birisi cinsel isteksizliktir. Erkekler arasında geçen sohbetlerde net olarak konuşulan durum bir erkeğin her zaman sekse hazır olmasıdır. Cinsel isteksizlik doktora başvuruların en az olduğu cinsel ilişki sorunlarından bir tanesidir. Buna neden olan pek çok durum bulunmaktadır.  Stresli bir yaşam, ağır çalışma koşulları, psikolojik olarak hazır olamama durumu ve partnere arşı duyulan ilgisizlik olabilir. Bu durum süreklilik getirmeyebilir, zamanla şartların olgunlaşması ile düzelebilir. Veya uzman bir doktor yardımıyla da bu durum düzeltilebilir.

 2.Sertleşmeme


Bireylerin sertleşememe sorunlarının pek çok farklı durumu vardır. Hiç sertleşememe durumu bireyin cinsel ilişki öncesinde ve sonrasında hiç sertleşememe durumudur. Bunun çözümü mutlaka uzman bir doktor yardımıyla düzelmektedir. Yetersiz sertleşme tam anlamıyla sertleşmenin gerçekleşmeme durumudur. Buda mutsuz bir cinsel ilişkiye sebep olmaktadır. Kararsız sertleşme durumu ise ilişki sırasında herhangi bir evresinde sertleşmenin kaybolmasıdır.  Yerine göre sertleşme ve ağrılı sertleşme durumları da cinsel ilişki sırasında bireylerin mutsuz bir birliktelik yaşamasına neden olmaktadır. Bu sorun psikolojik veya karşı partner ile uyumsuz bir ilişki yaşamanızdan kaynaklanabilir. Ülkemizde erkeklerin %10-20sinde görülen bu rahatsızlık çeşitli sertleştirici ilaç tedavileriyle düzeltilebilmektedir. Bu sorunun yaşa bağlı olarak da ilerleyen yaşlarda daha çok ortaya çıktığı görülmektedir.

3.Erken Boşalma


                Bu sorunun henüz uzmanlar tarafından tam bir tanımı yapılmamış durumdadır. Kimi uzmanlara göre ilişkinin başlamasından hemen sonra boşalmak erken boşalma, kimi uzmanlara göre de ilişkiye başlamadan önce gerçekleşmektedir. Erkekler erken boşalmayı çok sorun etmemekte daha çok sertleşmeme sorunu ile doktora başvurmaktadırlar. Bu durum kadınlar açısından yetersiz sekse yani tatmin olamamaya neden olmaktadır. Bu tür bireylerin en büyük problemlerinden biriside ön sevişmenin uzun sürmesidir. 

4.Geç Boşalma


                Geç boşalma ülkemizde çok nadir görülen durumlardan bir tanesi olup bunun en genel nedeni hayatı boyunca her durumu kontrollü yaşamış bireylerde görülmektedir. Erkekler açısından çok sorun olmayan bu durumun bir diğer çeşidi olan ağrılı boşalma ise zor bir cinsel ilişki geçirmeye neden olduğundan isteksizliğe de neden olabilmektedir.

Kadınlarda Cinsel İlişki Sorunları;


1.Cinsel İsteksizlik


Bu durum hem kadın hem de erkek bireyler için ortak bir sorun olarak görülmektedir. Cinsel isteksizlik sorunu daha çok psikolojik nedenler ve sosyal yaşam şartları neden olmaktadır. Bir kadının cinsel isteksizliği durumunda kadının uyarılması oldukça zor bir durumdur. Kamagra jel gibi ürünler bu sorunu çözmek için kullanımı aktif olarak tavsiye edilen ürünlerdir.

2.Orgazm Olamama Sorunu


Bu durum kadınlar açısından büyük sorun teşkil etmektedir. Orgazm olamayan bir kadın cinsel ilişkiden her zaman mutsuz ayrılır. Buna ilaç veya alkol kullanımı, depresyon, kırgınlık, psikolojik nedenler olabilir. Bunun çözümü ise karşılıklı isteklerin gerçekleştiği bir ilişki olmasıdır. Kadın erkeğine nasıl davranması gerektiğini söylemesi durumunda çoğu zaman bu sorun çözülecektir. Her kadın hayatının bir döneminde orgazm olamama sorununu yaşamaktadır.

3.Ağrılı ilişki


Bu durum vajinanın yeterince ıslanmamasından kaynaklı olup yeterince ön sevişmenin olmadığı ilişkilerde de ortaya çıkabilmektedir. Ağrılı ilişki olmaması için eğer fizyolojik bir sorun yoksa bireylerin cinsel hayatlarında birbirini daha iyi tanıması çözümü sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.